Luikse barbet

De Luikse Barbet is afkomstig van de streek rond Luik, ze zijn verwant aan de Luikse reisduif en hebben ook gemeenschappelijke voorouders: o.a. de verdwenen Camus of platneusduif. Ze werden ook in de negentiende eeuw als reisduif gebruikt. Barbetjes zijn korte en gedrongen duifjes met een typisch meeuwduivenjabot vooraan de hals. Door hun reisduivenafkomst zijn het gespierde duifjes die en gewicht van rond de 500 gr bereiken. Zijn gemakkelijk in zowel de fok, de verzorging en de huisvesting.

De Luikse barbet komt voor in al de erkende reisduivenkleuren (geen bont). Ze hebben een rond kopje dat een ononderbroken lijn moet vertonen van snavelpunt tot achterhoofd. De snavel is maximum middellang en moet breed aangezet zijn. Een keelwam is een grove fout en moet derhalve in de fok vermeden worden. De jabot is goed ontwikkeld en vormt het belangrijkste verschil met de Luikse Reisduif.

In Wallonië kent dit ras nog een ruime aanhang. Ook in Vlaanderen zijn er nog verschillende enthousiaste fokkers.

MEER INFO OVER DIT RAS

Luikse barbet
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Luikse barbet

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.