Limburgse kraagduif

De Limburgse Kraagduif werd reeds in 1850 zowel in Duitsland als in Engeland gefokt. Vanaf 1970 zijn ze in Limburg terug tot leven gewekt. Limburgse kraagduiven zijn sierlijke duifjes die verwant zijn aan de Oud Hollandse Kapucijn. Ze worden ook wel eens de duifjes van Jan Steen genoemd, omdat ze op minstens één van 's meesters doeken voorkomen.

Als maximum middelgroot structuurduivenras hebben ze geen enkele nutswaarde. Ze stellen heel weinig eisen aan verzorging en huisvesting. Soms durven ze te verbazen omwille van de gekozen nestplaats. Ze benutten de meest onmogelijke plaatsen. Met hun volle kraag bieden deze duifjes een heel aparte indruk. Ze komen voor in de kleurslagen wit, zwart, rood en geel. Ze zijn in tegenstelling tot de Oud Hollandse Kapucijn steeds eenkleurig. Ze hebben een opgerichte houding, mogen echter niet te lang zijn en zijn vrij laag gesteld.

Het ras is zeer zeldzaam met slechts een handvol Limburgse liefhebbers en een paar enthousiastelingen daarbuiten.

MEER INFO OVER DIT RAS

Limburgse kraagduif
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Limburgse kraagduif

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.