Levend Ergfoedboek

Boek

Wist je dat de Belgische Sint-Hubertushond een van de beste speurhonden ter wereld is? Of dat de Leuvense kropper ooit bij maanlicht urenlang rond het duivenhok kon vliegen, Dat er maar liefst negen lokale schapenrassen voorkomen in België? En dat de Vlaamse gans haar bonte verenkleed dankt aan de traditionele productie van dons?

Eeuwenlang werd het platteland bevolkt met talloze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren. Veel ervan zijn vandaag helaas met uitsterven bedreigd. Toch maken ze een wezenlijk deel uit van het socio-culturele en agrarisch erfgoed van onze streken. Net als historische gebouwen zijn het monumenten die het verdienen om bewaard en beschermd te worden.

Vertrekkend vanuit de schat aan archiefmateriaal, kennis en foto's die Steunpunt Levend Erfgoed in twintig jaar verzamelde, geeft dit boek een uniek overzicht van onze Vlaamse, Waalse en Brusselse erfgoedrassen, van duif tot paard. Aangevuld met verrassende weetjes en praktijkverhalen, vormt het een onmisbaar naslagwerk voor al wie in ons levend erfgoed geïnteresseerd is. Dit is dé Levend Erfgoedbijbel!

Uniek standaardwerk over al onze lokale  rassen van erfgoeddieren

Levend erfgoed 

Boerderij- en neerhofdieren uit onze streken

Formaat: 25 x 29 cm

320 pagina's met 

600 illustraties in kleur

Hardcover - Gewicht: 2 kg 

Enkel hier verkrijgbaar Steunpunt Levend Ergoed.

Verzendingskosten: afhankelijk van uw bestelling. Zie verder in de bestelprocedure..

 

39,95 €