LEVEND ERFGOED EXPO

Provinciaal domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke.

De Levend Erfgoed Expo komt er weer aan! En dit al voor de 25ste keer, een jubileum dus. Op zondag 27 augustus organiseert Steunpunt Levend Erfgoed dit uniek evenement opnieuw van 10 tot 18 uur. 


Waar?

Het evenementeneiland in Provinciaal Domein Puyenbroeck.
Puyenbrug 1a - Wachtebeke - parking 1

Wat?
U kan er bijna alle oude lokale rassen van landbouw- en neerhofdieren bewonderen, van onze lokale rundveerassen over de verschillende trekpaardenrassen, schapen- en geitenrassen tot de veelkleurige verzameling rassen van hoenders, konijnen, duiven en park- en watervogels. Ze worden er in levende lijve tentoongesteld. Ook onze hondenrassen tekenen present en tonen hun beste kunnen.

Koop en verkoop
Naast de tentoonstelling en keuring van dieren, verwisselen er elk jaar ook heel wat dieren van eigenaar. Voor wie op zoek is naar een zeldzaam ras van bij ons of een bepaalde kleurslag is het een unieke gelegenheid om dieren aan te kopen of om contacten te leggen met fokkers.

Levend Erfgoed park
Wie er een daguitstap wil van maken, kan in hetzelfde domein een bezoek brengen aan het Levend Erfgoed park. 

Niet-zwoegervrije rammenkeuring
Naar goede gewoonte is de Levend Erfgoed Expo ook de plaats van afspraak voor de jaarlijkse, niet-zwoegervrije rammenkeuring binnen de stamboekwerking van SLE. Rammen van onze lokale schapenrassen dienen eerst gekeurd te worden op de aanwezigheid van de juiste raskenmerken en eventuele gebreken, voor ze ingezet kunnen worden voor de fok. 

Uiteraard staan de dieren centraal tijdens de Levend Erfgoed Expo, maar daarnaast zijn er ook standen aanwezig met oude ambachten, landbouw- en plattelands educatie, boerderijproducten, bijenartikelen, enzovoort.

Voor Steunpunt Levend Erfgoed is de expo een belangrijk moment om het brede publiek en de verschillende overheden te informeren over het levend erfgoed.
Hierbij zijn we het Oost-Vlaams provinciebestuur en de medewerkers van het Provinciaal domein Puyenbroeck dankbaar voor de steun en het ter beschikking stellen van de prachtige locatie in het domein. 

Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@sle.be