Van Beveren

De Van Beveren is een erg oud, Belgisch ras ontstaan uit de Vlaamse reus en oorspronkelijk afkomstig uit Beveren, in het land van Waas. In 1902 werd de eerste tentoonstelling van het ras gehouden in Beveren-Waas. De Van Beveren konijnen hebben een speciale lichaamsbouw, het Mandolinetype. De achterhand is beduidend hoger en breder dan de voorhand. Men kan dit het best vergelijken met een halve peer.

De meest gekende kleur is blauw maar deze dieren komen ook voor in zwart en wit (blauwoog). Het is een mooi konijn dat bovendien ook zeer rendabel is als slachtdier. Het is productief en eist niet teveel zorgen. Het kweken van Van Beveren voor tentoonstellingen blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn.

Het is een levendig dier waarvoor een gewoon hok volstaat. Het is vruchtbaar en levert goede moeders. De Van Beveren groeit goed, wordt gehouden voor het vlees en de pels. Het gewicht is gemiddeld 4 kg. Het is een middelgroot konijn, de voorbenen zijn fijn en de achterbenen zijn fors ontwikkeld. Het heeft een driehoekige kop, de oren zijn tussen 11 en 12 cm lang. Van Beveren is zeldzaam.

MEER INFO OVER DIT RAS

Van Beveren
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Van Beveren

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.