Ukkelse baardkriel

De Ukkelse baardkriel werd in het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door de heer Michel Van Gelder te Ukkel. Hij wilde een voetbevederd krielras fokken met dezelfde uitstraling als de Antwerpse baardkriel. Dit resulteerde in een sierlijke voetbevederd baardkrieltje met hoge rasadel, een prachtig staaltje van Belgische fokkerskunst. Ondanks dat dit een prachtig krieltje is, heeft dit ras nooit een grote internationale doorbraak gekend zoals de Antwerpse baardkriel. Dit was te wijten aan het feit dat in het buitenland verschillende andere voetbevederde krielrassen voorkwamen die enige gelijkenis hadden met de Ukkelse baard.

Het is een rustig krielras met een vriendelijk karakter dat binnen de kortste keren handtam wordt. In totaal komen niet minder dan 25 verschillende kleurslagen voor. Hoewel de hennetjes niet uitblinken als het op leggen aan komt, zijn het toch goede moeders. Ze broeden hun legsel uitstekend uit en zijn in staat om hun kuikens vlot groot te brengen.

MEER INFO OVER DIT RAS

Ukkelse baardkriel
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Ukkelse baardkriel

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.