Parelgrijs van Halle

Over dit konijnenras weten we voor wat de geschiedenis betreft het meeste. De heer Vervoort uit Halle koppelde in 1912 een Havanna ram aan vijf Havanna voedsters, allen zussen. In ieder van de vijf nesten trof hij een zilverkleurig konijntje aan. Deze dieren kruiste hij met elkaar en later voegde hij weer Havanna bloed toe om zo problemen met inteelt te voorkomen.

Na enkele jaren selecteren kwam hij tot een zuiver ras: het Parelgrijs van Halle. Dit konijntje kende een groot succes maar spijtig genoeg bleef dit niet duren. De oorspronkelijke dieren gingen verloren maar de standaard bleef bestaan. Vandaag komen we weer Parelgrijze van Halle tegen maar deze hebben een grijze oogkleur, de oorspronkelijke dieren hadden een bruine oogkleur.

Dit mooie en sierlijke konijntje weegt gemiddeld 2,250 kg en is door zijn kleine gestalte uiterst geschikt als gezelschapsdier. Het is een kalm en vriendelijk dier met een toeschietelijk karakter. Een klein hok volstaat. Het is matig vruchtbaar en de voedsters zijn goede moeders. Het groeit niet zo snel. Het Parelgrijs van Halle is en klein konijn met een gedrongen gestalte. Het is goed bevleesd, heeft een korte brede rug en fijne, middellange poten. Het is een halsloos konijn en de oren zijn een 10 cm lang met mooi afgeronde oortoppen. Het heeft een zijdeachtige, parelgrijze pels. Het ras is bedreigd.

MEER INFO OVER DIT RAS

Parelgrijs van Halle
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Parelgrijs van Halle

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.