Ardenner trekpaard

Het Ardens trekpaard is een massief, gespierd paard op korte benen. Opvallend is het expressieve hoofd met een wat adellijke uitstraling. De Ardenner is onvermoeibaar en energiek als het op werken aankomt, en is tevens verrassend wendbaar. Dit combineert hij met een kalm, gewillig en vriendelijk karakter. Ook vandaag wordt de Ardenner nog steeds ingezet in de bosbouw om zware bomen uit de bossen te slepen. Verder wordt de Ardenner weer gebruikt als koetspaard. Een groeiend aantal fokkers heeft opnieuw belangstelling in dit veelzijdige ras.

De voorouders van het huidige Ardens paard leven al sinds mensenheugenis in de Ardennen. Julius Caesar zou het over dit paardenras gehad hebben in zijn geschriften. Later werd het gebruikt om de zware kanonnen van Napoleon op het slagveld te trekken. Sporadisch werden er Oosterse hengsten gekruist met de oorspronkelijke Ardenner wat resulteerde in een vinnig, onvermoeibaar maar sober paard. De Ardenner kreeg zijn eigen stamboek in 1935.

MEER INFO OVER DIT RAS

Ardenner trekpaard
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Ardenner trekpaard

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.