Van oudsher Keltisch/Menapisch varken?

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

De laatste tijd kom ik steeds meer boeiende reportages tegen over de varkens van Ruben Brabant. Met focus op het van oudsher Keltisch/Menapisch varken. Naar verluidt dankzij een nauw samenspel tussen hem en:
- archeoloog prof. dr. Wim De Clercq., Universiteit Gent
- vleestechnoloog en veehouderij-specialist prof. dr. ir. Stefaan De Smet, Universiteit Gent,
- slager Hendrik Dierendonck.

Zoals in Landbouwleven:
https://www.landbouwleven.be/4271/article/2018-12-10/varkenshouder-blaas...

Vooral ben ik benieuwd hoe hier anno nu binnen 'Steunpunt Levend Erfgoed' tegenaan gekeken wordt...

Hallo, dit betreft een door Dierendonck nieuw gemaakt, recent ras zonder geschiedenis. Iedereen heeft natuurlijk het recht om op een handige manier commerciële initiatieven te ontwikkelen, maar met Levend erfgoed heeft dit niets te maken. Integendeel, dergelijke initiatieven doen het Levend erfgoed geen goed, want ze gaan lopen met de kleine en schaarse nichemarkt onder het mom van Levend erfgoed, zonder het te zijn. Mocht dit nieuwe ras binnen 100 jaar nog bestaan, dan pas is het misschien Levend Erfgoed.

Goh... Dank voor uw alerte reactie, waarde heer Jan Martens. Weer wat wijzer geworden. Immers: één dag niet geleerd is één dag niet geleefd. Overigens is in geen enkele publicatie over het Menapisch varken -bij ons weten althans- een koppeling gemaakt naar (Steunpunt) Levend Erfgoed.. Vandaar onze eigen nieuwsgierigheid als nieuw beschermend lid van uw vzw...