Verschillende schapen doodgebeten in omgeving van Ruiselede

De Westhoekwolf verblijft nog zo goed als zeker in West-Vlaanderen. Zowel dinsdag- als donderdagnacht zijn op verschillende plaatsen schapen doodgebeten.  

De wolf sloeg onder meer toe bij André Calus op een weide in Kruiskerke (Ruiselede). Daar werden drie volwassen ooien gedood en drie andere zijn lichtgewond. Dat gebeurde eerder deze week, op dinsdag- en donderdagnacht.

Het Agentschap Natuur en Bos kwam ter plaatse en deed de nodige vaststellingen. De dieren hadden allemaal verwondingen aan de nek, wat erop zou wijzen dat het wel degelijk over de wolf gaat. 

Tijdelijk verblijf
De wolf werd deze week verschillende keren gespot in de streek tussen Brugge en Aalter. Jan Loos van Welkom Wolf:" We hebben inderdaad aanwijzingen dat de Westhoekwolf zich nog in de provincie bevindt. Er zijn enkele meldingen, maar heel veel werd hij toch niet gespot. Wellicht verblijft hij in de streek rond Ruiselede en Wingene. Daar zijn een aantal bossen. Het is een klein gebied, maar er is wel voldoende bos én eten aanwezig. We verwachten dat hij zich daar een tijdje zal settelen."

Bron: vrt nws - Radio 2, Barbara De Jonckheere