Praktijkdag 'wolf' - hoe je dieren beschermen?

Op zaterdag 29 oktober 2022 wordt er een praktijkdag 'wolf' georganiseerd in Helchteren. Het is een organisatie van het Praktijkcentrum Kleine Herkauwers en de partners van het demonstratieproject 'De Wolf: Wees op je hoede! Een kudde wolfproof beheren' in samenwerking met het Departement Landbouw en Visserij en met het Wolffencing team. Het programma start om 10 uur en eindigt om 16 uur. Het bevat theoretische toelichtingen, demonstraties van praktijkoplossingen, een tentoonstelling van materiaal van verschillende bedrijven die actief zijn in de sector, ...

Er wordt antwoord gegeven op volgende vragen:

  • Wolfproof afsluiten: hoe doe je dat?
  • Wat te doen bij schade?
  • Wat zijn de subsidiemogelijkheden voor particulieren en professionele veehouders?
  • Hoe professioneel een afsluiting maken? ...

Daarnaast is er de mogelijkheid om bij een hapje en een drankje kennis uit te wisselen met collega dierhouders. Kortom, voor elk wat wils!

WANNEER EN WAAR? Zaterdag 29 oktober 2022 doorlopend van 10 tot 16 uur. Op het landbouwbedrijf 'Hoeve de Sonnisheide', van de familie Schouteden, Ossevenstraat 6 te Helchteren.

De familie Schouteden heeft een schapenkudde die voornamelijk graast op het militaire domein van Helchteren. Het bedrijf helpt mee aan het in stand houden van de heideterreinen en produceert tevens lamsvlees. Ondertussen is er op dit bedrijf al heel wat kennis opgedaan aangaande de wolvenproblematiek.

INSCHRIJVING Deelname is gratis, gelieve in te schrijven via info@vsh.be

MEER INFO