SLE > Nieuws

Nieuws van de Neerhofdierenwerkgroep

 

28/04/2018 - Newcastle ziekte vastgesteld bij sierkippen

Gisteren maakte het FAVV bekend dat er Newcastle disease (ND) is vastgesteld bij sierkippen van een hobbyhouder in Herstal (provincie Luik). Dit is het eerste geval van ND bij hobbykippen sinds 1998. Er werd een beschermingsgebied van 500 meter rond de haard ingesteld, hierin bevinden zich geen professionele pluimveebedrijven. ND is een zeer besmettelijke virusziekte waarvoor vrijwel alle wilde en tamme vogels gevoelig zijn.

[•Lees meer...]

14/03/2018 - Opnieuw haarden vogelgriep in Nederland

In Nederland heeft de vogelgriep opnieuw toegeslagen. Een eendenbedrijf in het Overijsselse Kamperveen is vermoedelijk getroffen door een hoogpathogene variant. Alle 30.000 eenden op de boerderij worden geruimd en ook de andere maatregelen volgen die doorgaans na een uitbraak worden getroffen.

[•Lees meer...]

27/02/2018 - Besmettelijke vogelgriep uitgebroken in Noord-Nederland

Bij een pluimveebedrijf in Oldekerk (Noord-Nederland - Friesland, in de buurt van Groningen) is de vogelgriep uitgebroken. 36 000 kippen moeten worden geruimd. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

[•Lees meer...]

08/01/2018 - Rinslagerwedstrijd

De speciaalclub van Ringslagerrassen en de Smijter uit ’s-Hertogenbosch richt een ringslagwedstrijd in. Alle liefhebbers zijn van harte welkom bij de ringslagwedstrijd in Turnhout. Door het groeiende ledenaantal de afgelopen jaren heeft de club besloten om dit jaar met twee ringslagkooien te vliegen. Dit zodat we niet zo lang zal uitlopen als vorig jaar.

[•Lees meer...]

21/12/2017 - Ziekte van Newcastle bij vleesduiven in Frankrijk

Het FAVV meldt dat er bevestiging is van een geval van de ziekte van Newcastle bij vleesduiven in Frankrijk. Daarom worden er maatregelen genomen in Rumes en Brunehaut (Henegouwen).

[•Lees meer...]

12/12/2017 - Weeral prijs: vogelgriep in Nederland

In Biddinghuizen (ten noorden van Amsterdam) is op vrijdag 8 december bij een bedrijf met vleeseenden vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat vermoedelijk om hetzelfde hoogpathogene virus als vorig jaar. De juiste bron is nog niet gekend, maar indirecte insleep vanuit wilde vogels via bijvoorbeeld gecontamineerd stro, is een van de mogelijke pistes. DGZ raadt pluimveehouders aan om alert te blijven en meteen de bedrijfsdierenarts te verwittigen in geval van verhoogde sterfte en/of gezondheidsproblemen bij het pluimvee.

[•Lees meer...]

22/08/2017 - Geen watervogels op levend Erfgoed Expo

Jammergenoeg moeten we u meedelen dat na overleg met dhr. Philippe Houdart van het FAVV blijkt dat watervogels op de Levend Erfgoed Expo verboden zijn. Ander PLUIMVEE is wél toegelaten. BESLUIT: totaal GEEN watervogels (eenden en ganzen) op de Levend Erfgoed Expo 2017. Deze bepaling is nog steeds een gevolg van de vogelgriep-uitbraken in ons land en in Europa. Recente gevallen in Europa (Italië en Zwitserland) tonen aan dat het virus nog steeds aanwezig is in Europa waardoor hoge waakzaamheid geboden is.

[•Lees meer...]

01/08/2017 - Bevestiging van paramyxovirose bij een duivenhouder te Roosdaal

Het federaal Voedselagentschap (FAVV) bevestigt dat een uitbraak van paramyxo werd vastgesteld bij een duivenhouder te Roosdaal in de Provincie Vlaams-Brabant.

[•Lees meer...]

24/07/2017 - Vogelgriep: situatie verbetert

Doordat er de laatste weken geen nieuwe gevallen werden ontdekt, wordt de tijdelijke bufferzone, afgebakend in Bassenge (Oupeye, Visé en Riemst) vandaag 24 juli opgeheven.

[•Lees meer...]

05/07/2017 - Nieuwe vogelgriepbesmetting bij een hobbyhouder in Bassenge

Er is opnieuw een besmetting met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een hobbyhouder in Bassenge (Luik). Het aantal besmettingen in ons land komt daarmee op 13. Er wordt een tijdelijke bufferzone van 3 km ingesteld rond de haard. Die omvat vier gemeenten: Bassenge, Oupeye, Visé en Riemst (Limburg).

[•Lees meer...]

  Volgende pagina