SLE > Nieuws

Nieuws van de Paardenwerkgroep

 

25/03/2018 - Paardenprocessie zet trekpaard in de kijker

Het Processiecomité Paardenprocessie Hakendover zet het Brabants (Belgisch) trekpaard in de kijker tijdens de paardenprocessie op paasmaandag 2 april. Het Processiecomité hoopt de trekpaardruiters talrijk te ontmoeten op de 2de paasdag in Hakendover.

[•Lees meer...]

10/01/2018 - Minister erkent Brabants trekpaard als Immaterieel Erfgoed

De Vlaamse minister van Cultuur heeft beslist de cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze inventaris draagt bij tot de zichtbaarheid van immaterieel erfgoed en stimuleert het behartigen ervan. Op de lijst staan nu 52 elementen.

[•Lees meer...]

01/11/2017 - Fokken zonder gokken

Op dinsdag 7 november 2017 organiseren het Departement Landbouw en Visserij, de katholieke hogeschool VIVES en Paardenpunt Vlaanderen naar jaarlijkse gewoonte een studieavond paardenhouderij. Dit jaar is het thema: Fokken zonder gokken.

[•Lees meer...]

09/10/2017 - Steun het aanvraagdossier van de trekpaardenraad

De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Om dit erfgoed te vrijwaren en door te geven aan volgende generaties, hebben diverse actoren uit de trekpaardenwereld zich verenigd in een trekpaardenraad. Deze raad heeft nu een dossier samengesteld om de Belgische trekpaardencultuur te laten erkennen op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

[•Lees meer...]

11/09/2017 - STUDIEAVOND Paardenhouderij: houden van paarden

Op 26 september 2017 organiseert het departement Landbouw en Visserij in samenwerking met PaardenPunt Vlaanderen en de Provincie Limburg de studieavond Paardenhouderij: houden van paarden.

[•Lees meer...]

11/02/2017 - Seminarie Identificatie van paarden

Het Departement Landbouw en Visserij en PaardenPunt Vlaanderen nodigen paardenliefhebbers vriendelijk uit op het seminarie Identificatie van paarden tijdens Flanders Horse Expo. Het seminarie vindt plaats tijdens Flanders Horse Expo op zaterdag 25 februari 2017 in de seminarieruimte hal 1 - Flanders Expo - Maaltekouter 1 - 9000 Gent. Sinds 2008 moeten alle paardachtigen die op Belgisch grondgebied verblijven correct geïdentificeerd zijn.

[•Lees meer...]

07/11/2016 - Studieavond: Paarden en voeding

De Provincie Limburg en de Vlaamse overheid - Departement Landbouw en Visserij, nodigen u vriendelijk uit op de studieavond paardenhouderij: Paarden en voeding. De studieavond vind plaats op dinsdag 22 november 2016 in het VAC Hasselt - Koningin Astridlaan 50, 3500 Hasselt van 19.30 tot 22.30 uur. Vanaf 19 uur is er gratis parkeergelegenheid op de parking Astrid tegenover het VAC (350 plaatsen).

[•Lees meer...]

18/05/2016 - Veulenprijskamp Vlaams paard

Vlaams Paard vzw organiseert op zaterdag 25 juni 2016 om 14 uur in Torhout opnieuw haar veulenprijskamp. Dit ter gelegenheid van de paardenmarkt. Het Vlaams Paard heeft zoals steeds haar standplaats voor het station. Nieuw vanaf dit jaar is dat ook jaarlingen en tweejarige paarden kunnen deelnemen aan de prijskamp.

[•Lees meer...]

29/11/2015 - Kilometerheffing voor paardenvervoer

Vanaf 1 april 2016 moeten alle voertuigen voor het vervoer van goederen met een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) van meer dan 3,5 ton in Vlaanderen, Wallonië en Brussel een kilometervergoeding betalen. Omdat paarden in de regelgeving ook als goederen worden beschouwd, geldt dit dus ook voor het vervoer van onze favoriete viervoeters.

[•Lees meer...]

17/09/2015 - het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden

Bij het vervoeren van paarden is het in bepaalde gevallen noodzakelijk te beschikken over een getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden. Wie heeft dit nodig? Waar kan je dit bekomen? Wat moet je hiervoor doen? En wat is de kostprijs?

[•Lees meer...]

  Volgende pagina