SLE > Nieuws

Nieuws van de Hondenwerkgroep

 

20/08/2017 - Aan alle hondeneigenaars die de Expo bezoeken

Testen voor alle "huis-, tuin- en keukenhonden". Breng je hond mee naar de Levend Erfgoed Expo en doe mee aan onze ludieke testjes voor elke mensenvriend.

[•Lees meer...]

27/12/2016 - Schipperkes aangeboden

Schipperkes aangeboden in onze rubriek Vraag & aanbod < zie knop hier links Foto D. Jones: voorbeeld ras, betreft niet de betrokken dieren.

[•Lees meer...]

03/04/2014 - Meer dan 1 op 4 hondenkwekerijen niet in orde

Bij 83 van de 278 hondenkwekerijen, of 29,8%, die in 2013 werden gecontroleerd heeft de Inspectiedienst Dierenwelzijn inbreuken vastgesteld op de erkenningsvoorwaarden.

[•Lees meer...]

31/03/2014 - Gevaar voor hondsdolheid!

Het FAVV waarschuwt voor Hondsdolheid ivm Roemeense zwerfhonden Het FAVV heeft weet van een transport Roemeense straathonden dat onderweg zou zijn naar België, meer bepaald naar Glabbeek in de Provincie Vlaams-Brabant. Gelet op de informatie in de media verspreid als zou het hier gaan om Roemeense straathonden en gelet op het tot nu ontbreken van een melding van de Roemeense overheid aangaande dit transport, rijzen er gerede twijfels over het in orde zijn met alle voorwaarden ivm hondsdolheid van deze honden.

[•Lees meer...]

16/11/2013 - Hond gedomesticeerd in Europa

De hond is voor het eerst de beste vriend van de mens geworden in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van een internationaal team wetenschappers, onder wie ook de Belgische Mietje Germonpre.

[•Lees meer...]

15/04/2012 - Voordracht op 4 mei: De trekhond, terug van weggeweest ...

Steunpunt Levend Erfgoed organiseert, in samenwerking met De Belgische Mastiff vzw een voordracht over De trekhond, terug van weggeweest ... De Belgische Mastiff, op vrijdag 4 mei 2012. U bent van harte welkom in het Erfgoedhuis, zaal De Ganck, Sint-Antoniusplein 10 te 9860 Oosterzele (Moortsele).

[•Lees meer...]

01/07/2010 - 2009: 69.000 katten en honden in dierenasielen

In 2009 vingen de Belgische dierenasielen 32.346 honden en 36.796 katten op. Het aantal opgevangen honden daalt, maar het aantal katten blijft jammer genoeg stijgen. Meer katten moesten trouwens een dodelijk spuitje krijgen omdat er geen opvang kon worden gevonden. De dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu gaat de problematiek aanpakken met een meerjarenplan.

[•Lees meer...]

29/12/2008 - Sint-Hubertus brengt nieuw fokreglement

De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus v.z.w. is klaar met het nieuwe reglement op de Genealogische Identificatie van de LOSH-honden. Het reglment treedt in voege op 1 januari 2009. Hierbij vindt u kort de vernieuwende wijzigingen.

[•Lees meer...]

04/12/2008 - Inspectiedienst doekt zwartkwekerij op

De inspectiedienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft gisteren een illegale hondenkwekerij opgerold in Riemst. Hierbij werden 42 honden in beslag genomen.

[•Lees meer...]

03/11/2008 - Opnieuw vrij van rabies

Aangezien het reeds zes maanden geleden is dat nog een geval van hondsdolheid werd vastgesteld bij een illegaal ge?ɬØmporteerde hond uit Afrika, kan Belgi?ɬ´ terug aanspraak maken op de status?¢‚Ǩ¬ùvrij van rabies?¢‚Ǩ¬ù volgens de Wereldorganisatie voor diergezondheid (O.I.E.).

[•Lees meer...]

  Volgende pagina