SLE > Nieuws

Newcastle disease

 

10/11/2006 - Pseudo-vogelpest in Bilzen en Wingene

Het Voedselagentschap (FAVV) heeft paramyxo vastgesteld bij duiven behorende aan een duivenliefhebber in Bilzen (Provincie Limburg) en ?ɬ©?ɬ©n in Wingene (Provincie West-Vlaanderen). Met paramyxo wordt de milde vorm van de Newcastle ziekte (NCD) bij duiven bedoeld.

[•Lees meer...]

27/10/2006 - Pseudo-vogelpest in Virton

Het Voedselagentschap heeft paramyPseudo-vogelpest vastgesteld bij duivenmelker in Virtonxo vastgesteld bij duiven behorende aan een duivenliefhebber in Virton. Met paramyxo wordt de milde vorm van de Newcastle ziekte (NCD) bij duiven bedoeld.

[•Lees meer...]

18/10/2006 - Pseudo-vogelpest bij duiven in Koningshooikt

Het Voedselagentschap heeft paramyxo vastgesteld bij duiven behorende aan een duivenliefhebber in Koningshooikt (deelgemeente van Lier, provincie Antwerpen). Met paramyxo wordt de milde vorm van de ziekte van Newcastle (NCD) bij duiven bedoeld. Het betreft een totaal andere ziekte dan de klassieke vogelpest (aviaire influenza). Aan de oorsprong liggen twee verschillende soorten virus. Het gaat hier dus niet over klassieke vogelpest.

[•Lees meer...]

06/10/2006 - Newcastle ziekte in Frankrijk bij vleesduiven

In de Franse plaats Pompaire is op een bedrijf met 5.000 vleesduiven pseudovogelpest ofwel Newcastle ziekte vastgesteld.

[•Lees meer...]

21/04/2006 - Een geval van Newcastle disease bij duiven in Heers

Het Federaal Voedselagentschap heeft paramyxo vastgesteld bij duiven behorende aan een duivenliefhebber in Heks (deelgemeente van Heers in de provincie Limburg). Met paramyxo wordt de milde vorm van het Newcastle disease (NCD) bij duiven bedoeld. Het is een totaal andere ziekte dan de klassieke vogelpest of aviaire influenza ...

[•Lees meer...]