SLE > Nieuws

Nieuwsberichten

15/10/2017 - 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober

Het Departement Landbouw en Visserij en de KU Leuven, Onderzoeksgroep Huisdierengenetica, nodigen u vriendelijk uit op de 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober in het Vlaams Administratief Centrum te Leuven.

FotoHet thema zoemt in op “Genetica verklaart niet alles - omgevingsinvloeden en epigenetica”

Onderzoek van het genoom heeft het DNA van een individu, zijn voorraad erfelijke eigenschappen, in kaart gebracht. Factoren buiten het DNA zijn echter nodig om de overdracht van sommige erfelijke eigenschappen te kunnen verklaren. Dit vakgebied wordt “epigenetica” genoemd.

Het is bekend dat wijzigingen in de gezondheid of de voedingstoestand van de moeder de prestaties van de nakomelingen kunnen aansturen. Recente onderzoeken wijzen uit dat dit effect zich zelfs kan doorzetten over meerdere generaties heen. Zouden niet genetische factoren bij de vader ook een rol kunnen spelen voor onder meer de gezondheid van zijn (klein)kinderen?

Experten in epigenetica bij mens en dier delen u tijdens deze fokkerijdag nieuwe inzichten mee. Ook Vlaams onderzoek naar omgevingsinvloeden komt aan bod. Wetenschappelijk experten van de Onderzoeksgroep Huisdierengenetica stellen het concrete resultaat voor van actuele onderzoeksprojecten.

De Fokkerijdag is een uniek, niet te missen moment om kennis te delen met en te netwerken tussen leden van fokkerijorganisaties, voorlichters, docenten in het domein van de fokkerij en geïnteresseerde fokkers.

Deelname aan de fokkerijdag is gratis.
Registreer u snel op http://www.biw.kuleuven.be/GENLOG/livgen/workshops/Fokkerijdag/Fokkerijdag2017.aspx en voel u vrij deze uitnodiging te delen met collega’s en kennissen.

Terug