SLE > Nieuws

Nieuwsberichten

11/02/2017 - Seminarie Identificatie van paarden

Het Departement Landbouw en Visserij en PaardenPunt Vlaanderen nodigen paardenliefhebbers vriendelijk uit op het seminarie Identificatie van paarden tijdens Flanders Horse Expo. Het seminarie vindt plaats tijdens Flanders Horse Expo op zaterdag 25 februari 2017 in de seminarieruimte hal 1 - Flanders Expo - Maaltekouter 1 - 9000 Gent. Sinds 2008 moeten alle paardachtigen die op Belgisch grondgebied verblijven correct geïdentificeerd zijn.

FotoDit betekent dat uw paard moet beschikken over een EU-conform paspoort, moet gechipt zijn en bovendien moeten de gegevens van uw paard geregistreerd zijn in de centrale databank. Deze centrale databank wordt beheerd door de Belgische Confederatie van het Paard, terwijl Paardenpunt Vlaanderen instaat voor de administratieve opvolging van de Vlaamse identificatiedossiers. Wanneer uw paard sterft, verhuist of verkocht wordt, moeten deze gegevens aangepast worden in de centrale databank.

Begin 2016 werd er een nieuw systeem uitgewerkt voor de databank, namelijk Horse ID, waardoor het nu mogelijk is voor paardenhouders om online hun paard te registreren, wijzigingen door te geven en informatie op te zoeken.

Aangezien er nog zeer veel vragen zijn over de identificatie en registratie van paarden en de online procedure, vroegen we enkele specialisten ter zake om de meest relevante informatie te bundelen in een voor iedereen toegankelijke en boeiende voordracht.

Iedereen is van harte welkom! Tijdens uw bezoek aan Flanders Horse Expo, kan u GRATIS deelnemen aan dit seminarie.

INSCHRIJVEN kan via de link voorlichting@lv.vlaanderen.be vergeet uw “Naam” niet te vermelden. Eventueel kan er ook ter plaatse ingeschreven worden. Maar om ervoor te zorgen dat iedereen een presentatiemapje krijgt, willen we u vragen om tijdig in te schrijven!

Alle voorlichtingsactiviteiten van het Departement Landbouw & Visserij vindt u op: www.vlaanderen.be/landbouw/agenda

Terug