SLE > Nieuws

Nieuwsberichten

17/09/2015 - het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden

Bij het vervoeren van paarden is het in bepaalde gevallen noodzakelijk te beschikken over een getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden. Wie heeft dit nodig? Waar kan je dit bekomen? Wat moet je hiervoor doen? En wat is de kostprijs?

FotoWie heeft dit nodig?

iedereen die paarden vervoert binnen een commerciële activiteit
verzorgers die een commercieel transport vergezellen
iedereen die met zijn/haar paard naar een land trekt dat gelegen is buiten de BENELUX
Opgelet, dit geldt ook voor iedereen die in het bezit is van een getuigschrift van vakbekwaamheid voor beroepsbestuurders.

Waar kan je dit getuigschrift bekomen? Wat moet je hiervoor doen?

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) organiseert regelmatig examens en dit in verschillende regio’s. Tijdens een examen wordt de deelnemer ondervraagd over:

identificatie en registratie
algemene voorwaarden voor het vervoer
administratieve verplichtingen
eerste hulp bij ongevallen
reinigen en ontsmetten
dierenwelzijn en transport
praktische aspecten van de omgang met dieren
veilig omgaan met dieren
De kostprijs voor deelname bedraagt 100,00€ (incl. BTW) en het is niet verplicht lessen te volgen. Meer informatie over het examen en de manier waarop je kan inschrijven vind je hier.

Heb je dit getuigschrift nodig? Maak hier dan tijdig werk van en wacht niet tot het laatste moment. Helaas gebeurt het vaak dat mensen zich op het allerlaatste moment nog proberen in te schrijven en dat het maximaal aantal inschrijvingen voor een examen bereikt is. Dit geeft de nodige problemen en dat willen we allemaal voorkomen.

BRON: vlp.be

Terug