SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

18/07/2018 - NCD: nu bedrijf in Waregem getroffen

Het Voedselagentschap (FAVV) heeft op 17 juli 2018 de ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimvee van een opfokbedrijf in de gemeente Waregem (West-Vlaanderen). Deze besmettingen komt bovenop de 16 al gekende besmettingen, die sinds 26 april 2018 werden vastgesteld.

[•Lees meer...]

17/07/2018 - Opnieuw NCD in Oost-Vlaanderen

Er werden nieuwe besmettingen van de ziekte van Newcastle bij hobbyhouders in de gemeenten Ninove en Eeklo (Oost-Vlaanderen). Er zijn nieuwe afbakeningen van beperkingsgebieden met bijhorende maatregelen.

[•Lees meer...]

13/07/2018 - Veertiende NCD-geval in Beersel

Vandaag, vrijdag 13 juli, werd een veertiende geval van de ziekte van Newcastle (NCD) vastgesteld bij een niet-professionele houder in Beersel (provincie Vlaams-Brabant). Rond de nieuwe haard is een beschermingszone van 500 meter afgebakend.

[•Lees meer...]

09/07/2018 - nieuwe besmetting Newcastle (ND), nu in professioneel bedrijf

Er is een nieuwe besmetting met de ziekte van Newcastle (NCD) vastgesteld bij een opfokbedrijf (zonder buitenbeloop) met legpoeljen in Zulte (Oost-Vlaanderen). Ook rond dit bedrijf worden beschermingszones afgebakend. Ondanks het feit dat de dieren gevaccineerd waren, bleek dit onvoldoende om doorbraak van de ziekte op het bedrijf te voorkomen. Toch blijven een correct uitgevoerde vaccinatie en een goede bioveiligheid prioritair om verdere verspreiding van het virus te vermijden.

[•Lees meer...]

06/07/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Houtlandschaap (onder schapen)

[•Lees meer...]

01/07/2018 - NCD: FAVV legt zware maatregelen op

Omdat de ziekte van Newcastle de voorbije weken is vastgesteld bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België, legt het FAVV vanaf 2 juli maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België. Op het hele grondgebied is er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen, enz.) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels naar of tussen hobbyhouders. SLE vindt dit een politiek van twee maten en gewichten: het ene niet verbieden omdat er gevaccineerd wordt en het andere wél verbieden, terwijl er ook gevaccineerd wordt, is niet erg logisch.

[•Lees meer...]

29/06/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Gezocht: Blauw van Ham en Ronsenaar (onder neerhofdieren). Te koop: Hervehoen, Doornikse kriel, Eend van Vorst en Steenkonijn (onder neerhofdieren), Vlaamse geit (onder geiten), Ardense voskop en Houtlandschaap (onder schapen); overige schapen (onder niet-lokale rassen).

[•Lees meer...]

28/06/2018 - Newcastle disease slaat toe in Vlaanderen

België heeft sinds het begin van de verplichte vaccinaties in 1993 geen geval van ziekte van Newcastle meer gehad bij pluimvee op professionele pluimveehouderijen. Op 26 april 2018 werd, voor het eerst sinds 1998, terug een geval van ND bij sierkippen van een niet-professionele kweker vastgesteld. Sindsdien werden er nog 9 andere gevallen bij niet-professionelen ontdekt.

[•Lees meer...]

21/06/2018 - De Ark 2018-02

De Ark verschijnt wegens uitzonderlijke omstandigheden pas de eerste helft van juli - dank voor uw begrip.

[•Lees meer...]

21/06/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Ardense voskop en Vlaams kuddeschaap (onder schapen), en Kempense geit (onder geiten)

[•Lees meer...]