SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

21/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Vlaams schaap en Ardense voskop (onder schapen), Vlaamse geit (onder geiten), Smijter en Belgische ringslager (onder neerhofdieren)

[•Lees meer...]

14/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop of gezocht: Kempens schaap, Ardense voskop, Houtlandschaap en Vlaams schaap (onder ‘schapen’)

[•Lees meer...]

14/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop of gezocht: Hollands kriel, Parelgrijs van Halle en Vlaanderse koekoek (onder ‘neerhofdieren’)

[•Lees meer...]

05/09/2018 - Opnieuw nieuwe wetgeving zonder onze sector te kennen

Vilt brengt vandaag de nieuwe wetgeving onder de aandacht die - opnieuw - tot stand kwam zonder ook maar één woord te spreken met de niet-professioneel dierhouderij. Er wordt gesteld dat die geen last zal hebben van impact, maar daar zijn we nog niet zo zeker van. In afwachting van het van naderbij bestuderen van het koninklijk besluit, geven we u hierbij de "DGZ-klok" die uiteraard vóór meer betalende klanten is...

[•Lees meer...]

04/09/2018 - Ons Levend Erfgoed op TV!

Op één (vrt-tv) zal vanaf komende donderdag, en dat 10 donderdagen lang, telkens één levend erfgoedras op een ludieke wijze in de kijker geplaatst worden. Kijken maar naar "IEDEREEN BEROEMD" om 19.40 uur! We hopen met u dat onze erfgoedrassen met deze reeks ook wat positieve bekendheid krijgen waardoor hun voortbestaan iets meer verzekerd word. De reeks kwam tot stand met medewerking van Steunpunt Levend Erfgoed (SLE).

[•Lees meer...]

03/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Houtlandschaap, Vlaams schaap en Ardense voskop (onder schapen).

[•Lees meer...]

31/08/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Castle Milk Moorit (onder schapen)

[•Lees meer...]

30/08/2018 - Verkoop van erf tot erf nog steeds verboden!

Vanaf 1 september 2018 wordt met de inwerkingtreding van het Ministerieel besluit van 29 augustus 2018 tot wijziging van het Ministerieel Besluit van 24 juli 2018 houdende dringende maatregelen betreffende de bestrijding van de ziekte van Newcastle, het mogelijk voor niet-professioneel kwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Het handelt hier echter enkel om "verzamelen": de verkoop van pluimvee tussen niet-professionele houders onderling buiten een verzameling is nog steeds verboden.

[•Lees meer...]

30/08/2018 - Expositieverbod voor pluimvee opgeheven

Niet-professionele kwekers mogen met hun pluimvee weer deelnemen aan exposities of niet-commerciële bijeenkomsten. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) legde hierop een verbod op nadat bij vogels van hobbykwekers de ziekte van Newcastle, een zeer besmettelijke virusziekte, werd vastgesteld. Federaal landbouwminister Denis Ducarme meldde woensdag deze nieuwe versoepeling van de maatregelen.

[•Lees meer...]

22/08/2018 - Handels- en tentoonstellingsverbod wurgt Levend Erfgoed

Door steevast op te treden als beschermheer van de vleesindustrie wurgt het FAVV het Levend Erfgoed en bij uitbreiding de hele niet-professionele sector. De maat is vol voor Steunpunt Levend Erfgoed. “Als de overheid verder blijft proberen de hele maatschappij kiemvrij te maken ten behoeve van de megastallen, mag onze hele sector en zeker het Levend Erfgoed er een kruis over maken. Met voedselveiligheid heeft dit niet veel meer te maken, wel met een ongezonde vorm van protectionisme.” stelt Jan Martens, voorzitter van Steunpunt Levend Erfgoed.

[•Lees meer...]