SLE > Forum

Forum: Ons Levend Erfgoed

Reageer op dit bericht

 

Kweek voskop - zelf ram aankopen of beter niet ?
Geschreven door Johan op 22/08/2008

Ik ben een beginnend schapenliefhebber en heb dit jaar 8 jonge voskopooien (stamboek) aangekocht. Ik denk eraan om rond okt-nov '08 er een ram bij te plaatsen. De ooien zijn dan ongeveer 8?É 9 maand.
Koop ik mij zelf best een ram die ik voor enkele seizoenen kan inzetten of is dat af te raden voor een beginner ? En zijn de ooien niet te jong ?
Waaraan moet deze ram dan voldoen om nadien de lammeren in het stamboek te kunnen laten opnemen ?
Ik zit met zoveel vragen. Bestaat er misschien goede lectuur waar je wat kan van opsteken. Alvast bedankt voor eventuele reacties !
 

 

Reacties
Geschreven door Johan op 25/08/2008

Ik ben gisteren naar Levend Erfgoeddag geweest en heb heel wat informatie kunnen verzamelen en wat contacten met andere liefhebbers kunnen leggen. Buitengewone ervaring geweest ! Een aanrader voor iedereen !
 
Geschreven door Johan op 23/08/2008

Bedankt voor uw reactie. Ik zal zeker en vast aanwezig zijn in Puyenbroeck. Tot aan de info-stand zou ik zeggen.
 
Geschreven door Danny Jones op 23/08/2008

Johan, ik denk dat het beter is nog een jaar te wachten, maar kom dit weekend naar de SLE-EXPO daar kan ik je in kontakt brengen met de meest ervaren specialisten van SLE, ik beman de INFO-STAND .Tussendoor nog een bericht aan al onze leden, het zijn er meer dan duizend, Wij verwachten U Massaal zondag a.s. in Puyenbroeck, weer of geen weer, het wordt opnieuw een SLE Hoogdag, een dag voor het gezin, breng vrienden en kennissen mee. Uw aanwezigheid is een hart onder de riem voor Het Bestuur dat zich een week inzet om alles perfect te doen verlopen.Jullie bepalen ons Succes! Tot zondag.