SLE > Forum

Forum: Ons Levend Erfgoed

Reageer op dit bericht

 

Nieuwe buren willen haan weg
Geschreven door ellen Reynaert op 14/04/2014

Twee jaar geleden hebben nieuwe mensen het huis naast het onze gekocht. Sindsdien doen ze niks anders dan klagen over onze haan, ze willen hem weg.
Ik ben al lang voor deze buren kwamen naast ons wonen bij de gemeente gaan vragen of het legaal was om hier kippen met haan te houden en het antwoord was "ja".
We houden hem door de week binnen tot acht uur, op zaterdag tot elf uur en zondag zit hij heel de dag in een binnenren samen met een hennetje.
Toch blijft het klachten regenen en ik vrees dat er ooit een rechtszaak van komt.
Wordt er door een rechter rekening mee gehouden dat je een zeldzaam Belgisch ras fokt of totaal niet?
Heeft hier iemand ervaring met dit soort toestand?

Met vriendelijke groet,
Ellen Reynaert
 

 

Reacties
Geschreven door Jo Daenen op 01/09/2014

Het eeuwige probleem van onverdraagzaamheid en pseudo-overlast! Spijtig genoeg spelen bepaalde gemeentes hier gretig op in om GAS-boetes aan te rekenen, kassa-kassa!
Men kan best alle buren, van huis tot huis gaan bezoeken en hen naar hun gevoeligheid vragen. Beter nog is een petitie die kan getekend worden. Als dan blijkt dat er slechts één buur klaagt, kan je hem als laatste daarmee confronteren. Dient hij toch een klacht in, dan is zulke petitie een handig verweermiddel. Het cadeau-doen van eieren kan ook wonderen verrichten in oren en geest van geburen.
 
Geschreven door Ellen Reynaert op 17/04/2014

We zitten pal onder de aanvliegroute van Zaventem op het punt waar ze beginnen te remmen voor de landing.
 
Geschreven door Patrick op 16/04/2014

Normaal zal een rechter u niet verbieden een haan te houden, spreekt nog in uw voordeel dat je al maatregelen neemt om de subjectieve overlast te beperken. Komen er geen auto's, moto's, tractors, vliegtuigen... voorbij die meer lawaai maken ?