Word u onze pluimveepartner?

Steunpunt Levend Erfgoed werkt volop aan de uitbouw van een netwerk om onze oude rassen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Daarom zoeken we samenwerking met een (semi)professionele of goed georganiseerde particuliere dierenhouder/-kweker die ruimte heeft om - in eerste instantie - pluimvee aan te houden dat als moederstam dient om jaarlijks kuikens te kweken die dan naar een door SLE gecreëerde afzetmarkt gaan. Het kan ook gana over de opfok van kuikens tot legklare/slachtklare leeftijd.

  • Hebt u een hart voor onze oude rassen?
  • Hebt u een overdekte ruimte én buitenloop voor honderd tot tweehonderd dieren (méér mag ook indien vergund)?
  • Bent u bereid om de dieren die SLE u bezorgt goed te verzorgen?
  • Bent u bereid die dieren te voederen en te drenken?
  • Bent u bereid om de eieren te rapen en te registreren?
  • en/of bent u bereid om enkele honderden kuikens op te kweken tot legrijpe leeftijd?
  • Bent u bereid om een computerprogramma te gebruiken?

Dan bent u de man/vrouw die we zoeken om mee in zee te gaan en een volgende fase in de bescherming van ons levend erfgoed binnen te stappen.

Steunpunt Levend Erfgoed vzw biedt u een overeenkomst aan voor lange termijn waarin een onderhandelde vergoeding wordt voorzien voor de huisvesting, het voeder, het water, het werk en de administratie.

Samen bouwen we de gewenste moederpopulaties van verschillende rassen. SLE helpt u met het uitbouwen van de gewenste compartimentering van de verblijven zodat er per ras hennen en een aantal hanen kunnen gehouden worden. De eieren worden geraapt voor reproductie.

SLE laat de eieren uitbroeden en de kuikens komen al dan niet terug naar het bedrijf om opgekweekt te worden. Wanneer ze bijna legrijp/slachtklaar zijn, haalt SLE ze op voor de afzetmarkt.

Voelt u zich aangesproken?

Stuur ons een mail naar info@sle.be of bel 09 362 74 33 of stuur een briefje naar Steunpunt Levend Erfgoed vzw, Spiegel 1, 9860 Oosterzele.