Vaccin tegen blauwtongvirus via uw dierenarts

Update 14-06-2024 - Vorige maand werd een eerste vaccin (Syvazul) in België erkend. In de weken erop volgden er nog twee: Bultavo 3 en recent Bluevac-3. Sinds enkele weken zijn de vaccins ook beschikbaar in ons land en zijn dierenartsen gestart met het vaccineren bij de veehouders. Volgens informatie van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zijn er inmiddels ruim 3.000 schapen en 7.000 runderen gevaccineerd.

---------------

Ondertussen heeft het FAGG toestemming verleend voor het gebruik van twee nieuwe vaccins tegen het blauwtongvirus serotype 3, met mogelijk binnenkort ook voor een derde vaccin. Er is echter geen toelating om ze in de handel brengen, verdeling kan dus enkel via de groothandel naar de dierenartsen. Aangezien vaccinatie de beste manier blijft om je dieren te beschermen tegen het virus, is het raadzaam om je dierenarts te vragen een vaccin te bestellen zodat je de kans op besmetting voor kan zijn. Zeker nu de knutten actiever worden.

Lees meer op de website van DGZ

https://www.dgz.be/nieuws/vaccineren-tegen-blauwtong-serotype-3-info?utm_source=DGZ+nieuwsbrief&utm_campaign=448d72f9f9-EMAIL_CAMPAIGN_2024_05_30_02_40&utm_medium=email&utm_term=0_-448d72f9f9-%5BLIST_EMAIL_ID%5D