Nog één keer Hoevemuseum in Moorsele

Op zondag 28 april is het Vlaamse Erfgoeddag en naar aanleiding daarvan kan je een laatste keer het Hoevemuseum in Moorsele bezoeken. Let op! NIet Moortsele in Oost-Vlaanderen waar SLE gevestigd is, maar Moorsele in West-Vlaanderen. Je kan terecht in Hoeve ’t Kapelriegoed, Kapelaniestraat 8, Moorsele van 10 tot 18 uur. Het is een organisatie van de Erfgoedcel van de gemeente Wevelgem i.s.m. erfgoed zuidwest, CAG, gemeentebestuur Wevelgem, Fruitwerkgroep VELT Wevelgem-Menen en de Landelijke Gilde Moorsele.

Sinds vele jaren huisvest het Kapelriegoed een hoevemuseum met een bijzonder rijke collectie handwerktuigen en landbouwmachines. De eigenaar besloot zijn initiatief niet verder te zetten. De collectie werd onder leiding van het Centrum Agrarische Geschiedenis nauwkeurig geïnventariseerd en zal nu snel verdwijnen uit de hoeve. Kom het museum nog een laatste keer in volle glorie bezoeken. Medewerkers vertellen over het gebruik en de werking van de landbouwwerktuigen. De hele dag is er animatie en sfeer op en rond de gezellige binnenkoer van de hoeve.

Accordeonist Seppe Vandewalle (start op 11 uur) en folkgroep Zjamoel (start om 15 uur) zorgen voor de nodig ambiance. Kinderen kunnen aan de slag tijdens de knutselactiviteit of kunnen plaatsnemen voor een ritje op de boerenkar. Op de binnenkoer van de hoeve is er doorlopend een terras met koffie en drankjes van Place Madelein. Over de middag kan je er terecht voor een kleine snack, in de namiddag is er zoet gebak.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=t0ju85G_Bwg