Levend Erfgoed Expo op 25 augustus

De 23ste Levend Erfgoed Expo vindt plaats op zondag 25 augustus 2019. Het evenementeneiland in het Provinciaal domein Puyenbroeck (parking 1A) in Wachtebeke (O.-Vl.) is dan zoals de voorgaande jaren het centrum van het Levend erfgoedwereldje. Als het weer ook nog even meezit, wordt het ongetwijfeld opnieuw een mooie dag. 

Het evenementeneiland in Puyen­broeck wordt op zondag 25 augustus traditiegetrouw van 10 tot 18 uur ingenomen door levend erfgoeddieren, hun kwekers, houders en sympathisanten. Honder­den erfgoeddieren zullen deze unieke expositie sieren. De Levend Erf­goed Expo is gewoon dé ontmoetingsplaats voor iedereen die met de Levend erfgoedproblematiek begaan is. U kan er bijna alle oude lokale rassen van landbouw- en neerhofdieren bewonderen, van onze lokale rundveerassen over de verschillende trekpaardenrassen, schapen- en geitenrassen tot de veelkleurige verzameling rassen van hoenders, konijnen, duiven en park- en watervogels. Ze worden er in levende lijve tentoongesteld. Ook onze hondenrassen tekenen present en tonen hun beste kunnen.

Het brede publiek kan er kennismaken met een uitgebreide staalkaart van het genetische patrimonium uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Ervaren fokkers ontmoeten er collega’s en overleggen over wat hen bindt, nl. ‘de beesten’ en de sympathie voor ons levend erfgoed.

Koop en verkoop

Naast keuring van dieren, verwisselen er elk jaar ook heel wat dieren van eigenaar. Voor wie op zoek is naar een zeldzaam ras van bij ons of een bepaalde kleurslag is het een unieke gelegenheid om dieren aan te kopen of om contacten te leggen met andere fokkers. Ook voor kinderen is het een uitgelezen gelegenheid om een grote variatie dieren van dichtbij te zien.

Toegang gratis - honden aan de leiband zijn toegelaten.