Algemene vergadering uitgesteld

Wegens de maatregelen die de federale regering nam, wordt de komende Algemene vergadering en receptie van Steunpunt Levend Erfgoed vzw verdaagd voor onbepaalde tijd. Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag middernacht tot en met 3 april. Net als voorheen zullen de ontwikkelingen dagelijks worden beoordeeld. De Algemene vergadering was gepland in het Meirkenshof in Dendermonde op zaterdag 28 maart en gaat dus niet door. Wanneer de Algemene vergadering wél zal plaatsvinden wordt bepaald als er meer zicht is op de evolutie van de situatie in verband met het Coronavirus. Wie zich reeds inschreef wordt persoonlijk verwittigd.

Steunpunt Levend Erfgoed

------

We maken van deze gelegenheid gebruik om er op te wijzen dat wie de Corona-griep heeft best contact met huis- en neerhofdieren vermijdt.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat huisdieren of landbouwdieren een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus, luidt het advies toch dat patiënten er beter van wegblijven. “Tot er meer bekend is over de risico’s, geldt dit voorzorgsprincipe”, klinkt het bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR).

Coronavirussen zijn in de dierenwereld niet vreemd. Bij honden komt bijvoorbeeld het canine coronavirus (CCV) voor. Ze zijn vaak diersoort specifiek en kunnen niet overgedragen worden op de mens, op enkele uitzonderingen na.

Momenteel lopen er verschillende studies om te onderzoeken of en hoe verschillende dieren kunnen worden getroffen door Covid-19. Op dit moment is er nog niets over geweten. Toch wordt uit voorzorg aangeraden dat dierenhouders, die zelf besmet zijn met het virus, alle contact met hun dieren vermijden door niet bij de dieren te komen en andere mensen inschakelen om de zorg op zich te nemen.

Voor iedereen blijft het belangrijk om de algemene hygiënemaatregelen te respecteren. Laat dieren niet likken en was je handen meteen na contact met dieren, hun voedsel of uitwerpselen. Was je handen vaak met zeep en water, gedurende ten minste 20 seconden, vooral na het gebruik van het toilet, voor het eten, na het snuiten van je neus, hoesten of niezen. Plaats handdesinfecterend middel, reinigingsdoekjes en tissues in gemeenschappelijke ruimtes. Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen. En hoest of nies in je elleboog of gebruik een tissue om je neus en mond te bedekken. Gooi die erna ook in de prullenbak.

Bron: Levende Have / Vilt / WUR / Landbouwleven