24ste Levend Erfgoed Expo was succes!

De 24ste Levend Erfgoed Expo die plaatsvond op zondag 28 augustus 2022 is achter de rug en na twee jaar 'leegte' omwille van Corona, was dit een schitterende heropstart. Opnieuw vonden duizenden bezoekers de weg naar het evenementeneiland in het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (O.-Vl.). Het mooie weer —niet te warm, niet te koud, geen regen— maakte er de 24ste hoogdag van het levend erfgoed van. Het evenementeneiland in Puyen­broeck werd ingenomen door levend erfgoeddieren, hun kwekers, houders en sympathisanten.

Honder­den erfgoeddieren sierden deze unieke expositie. De Levend Erf­goed Expo was opnieuw —na twee jaar zonder expo— dé ontmoetingsplaats voor iedereen die met de Levend erfgoedproblematiek begaan is. We stónden er weer! De bezoekers konden er bijna alle oude lokale rassen van landbouw- en neerhofdieren bewonderen, van onze lokale rundveerassen over de verschillende trekpaardenrassen, schapen- en geitenrassen tot de veelkleurige verzameling rassen van hoenders, konijnen, duiven en park- en watervogels. Ze werden er in levende lijve tentoongesteld. Ook onze hondenrassen tekenden present en toonden hun beste kunnen.

Op deze pagina kan u alvast een reeks foto's vinden over het hondengebeuren. Later volgen foto's over de andere secties.