SLE > Nieuws

Nieuws van de Neerhofdierenwerkgroep

 

29/10/2016 - Milde vogelgriep in Nederland

In Nederland (Deurne, Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo een 11 000 kalkoenen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Op het bedrijf zijn ook 3 500 fazanten en 2 000 vleeseenden – buiten - gehuisvest. Het gaat waarschijnlijk om een milde H5-variant.

[•Lees meer...]

08/08/2016 - Acute snot vastgesteld

Naast de konijnen worden nu onze pluimveedieren opnieuw belaagd. DGZ meldt dat er recent is er een geval van acute snot of coryza vastgesteld op een professioneel leghennenbedrijf in de provincie Antwerpen. De ziekte kwam de laatste maanden ook al een aantal keer voor bij zowel commercieel als hobbypluimvee in Nederland. Wees alert voor een besmetting en pas strikte hygiënemaatregelen toe.

[•Lees meer...]

01/08/2016 - RHD2 veroorzaakt hoge sterfte bij konijnen

Na weken van paniekberichten van niet-professionele fokkers komt nu ook het FAVV met een bericht over RHD2. Het is niet echt hoopgevend... "Rabbit hemorragic Disease (RHD) variant 2 Viraal hemorragisch syndroom bij konijnen HOGE STERFTE VAN KONIJNEN NAAR AANLEIDING VAN HET OPDUIKEN VAN HET VIRUS DAT RABBIT HEMORRAGIC DISEASE (VARIANT 2) VEROORZAAKT Recent is aan het licht gekomen dat variant 2 van het virus dat het viraal hemorragisch syndroom bij konijnen (Rabbit Hemorragic Disease – RHD) veroorzaakt zowel in België als in de buurlanden aan de oorsprong ligt van een hoge konijnensterfte.

[•Lees meer...]

05/02/2015 - Tentoonstelling konijnen

Een mooie gelegenheid om onze eigen konijnenrassen te bezichtigen biedt zich aan op 7 en 8 februari.

[•Lees meer...]

20/12/2014 - Vogelgriep in Duitsland, dicht tegen grens Nederland

In Meppen in de Duitse deelstaat Nedersaksen, vlak bij de Nederlandse grens, is een tweede geval van vogelgriep opgedoken. Net als bij de eerste besmetting begin deze week gaat het ook nu om de gevaarlijke variant H5N8.

[•Lees meer...]

19/12/2014 - Ophokplicht verlengt met 30 dagen

Op voorstel van het FAVV en na overleg met de landbouworganisaties werd beslist om de periode van verhoogd risico voor vogelgriep te verlengen. Hierdoor zijn de preventieve maatregelen, die op 21 november ll. van kracht werden om de introductie van het hoogpathogene H5N8 vogelgriepvirus te verhinderen, nu van toepassing tot 20 januari 2015.

[•Lees meer...]

26/11/2014 - Vogelgriep H5N8: België in periode van verhoogd risico

Een document van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) met veel gestelde vragen en antwoorden vindt u bovenaan deze startpagina.

[•Lees meer...]

21/11/2014 - Vogelgriep breidt uit in Nederland, ophokken in België

Op een bedrijf in het Overijsselse Kamperveen is een derde geval van vogelgriep ontdekt. Eerder vanochtend werd in een pluimveebedrijf in Ter Aar begonnen met de vergassing van 43 000 kippen. In België moeten de dieren opgehokt worden.

[•Lees meer...]

20/11/2014 - Tweede haard vogelgriep in Nederland

In het Zuid-Hollandse Ter Aar is bij een pluimveebedrijf met drie stallen ter grootte van ongeveer 43 000 legkippen vogelgriep of ‘aviaire influenza’ vastgesteld. Het bedrijf werd geruimd. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Economische Zaken donderdagnamiddag 20 november 2014.

[•Lees meer...]

16/11/2014 - Opnieuw vogelgriep in Nederland

Voor heel Nederland is zondag 16 november 2014 om 11.30 uur een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel ingegaan. Het verbod geldt voor maximaal 72 uur. Tijdens die periode geldt ook een ophokplicht. Aanleiding voor het verbod is de vaststelling van een gevaarlijke variant vogelgriep bij een kippenboerderij in Hekendorp, in de provincie Utrecht.

[•Lees meer...]

Vorige pagina Volgende pagina