SLE > Nieuws

Nieuws van de Paardenwerkgroep

 

11/02/2017 - Seminarie Identificatie van paarden

Het Departement Landbouw en Visserij en PaardenPunt Vlaanderen nodigen paardenliefhebbers vriendelijk uit op het seminarie Identificatie van paarden tijdens Flanders Horse Expo. Het seminarie vindt plaats tijdens Flanders Horse Expo op zaterdag 25 februari 2017 in de seminarieruimte hal 1 - Flanders Expo - Maaltekouter 1 - 9000 Gent. Sinds 2008 moeten alle paardachtigen die op Belgisch grondgebied verblijven correct geïdentificeerd zijn.

[•Lees meer...]

07/11/2016 - Studieavond: Paarden en voeding

De Provincie Limburg en de Vlaamse overheid - Departement Landbouw en Visserij, nodigen u vriendelijk uit op de studieavond paardenhouderij: Paarden en voeding. De studieavond vind plaats op dinsdag 22 november 2016 in het VAC Hasselt - Koningin Astridlaan 50, 3500 Hasselt van 19.30 tot 22.30 uur. Vanaf 19 uur is er gratis parkeergelegenheid op de parking Astrid tegenover het VAC (350 plaatsen).

[•Lees meer...]

18/05/2016 - Veulenprijskamp Vlaams paard

Vlaams Paard vzw organiseert op zaterdag 25 juni 2016 om 14 uur in Torhout opnieuw haar veulenprijskamp. Dit ter gelegenheid van de paardenmarkt. Het Vlaams Paard heeft zoals steeds haar standplaats voor het station. Nieuw vanaf dit jaar is dat ook jaarlingen en tweejarige paarden kunnen deelnemen aan de prijskamp.

[•Lees meer...]

29/11/2015 - Kilometerheffing voor paardenvervoer

Vanaf 1 april 2016 moeten alle voertuigen voor het vervoer van goederen met een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) van meer dan 3,5 ton in Vlaanderen, Wallonië en Brussel een kilometervergoeding betalen. Omdat paarden in de regelgeving ook als goederen worden beschouwd, geldt dit dus ook voor het vervoer van onze favoriete viervoeters.

[•Lees meer...]

17/09/2015 - het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden

Bij het vervoeren van paarden is het in bepaalde gevallen noodzakelijk te beschikken over een getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van paarden. Wie heeft dit nodig? Waar kan je dit bekomen? Wat moet je hiervoor doen? En wat is de kostprijs?

[•Lees meer...]

24/03/2015 - Opgepast voor dodelijke esdoornvergiftiging (atypische myopathie) begin van de lente

Binnenkort breekt de lente aan. Dat betekent dat de esdoornzaden die vorige herfst van de bomen vielen, weldra in de vorm van zaailingen weer boven de grond zullen komen. Wanneer uw paarden deze zaden en zaailingen opeten, kunnen zij getroffen worden door atypische myopathie (esdoornvergiftiging).

[•Lees meer...]

23/02/2015 - Rhinopneumonie: Derde stal gesloten

In Alken werd een nieuwe stal getroffen door rhinopneumonie. Dat liet het Equi Focus Point Belgium (EFPB) weten. Twee van de tien paarden die er gestald staan, werden vorige week ziek en getest. De resultaten van deze bloedproef rolden daarnet binnen en bleken dus positief te zijn voor rhinopneumonie. Één van de zieke paarden lijdt aan een blaasverlamming.

[•Lees meer...]

17/07/2014 - Jacobskruiskruid gevaar voor paarden

Jacobskruiskruid vormt een enorm gevaar voor paarden, ponys en ezels. Het eten van dit kruid kan voor deze dieren de dood betekenen. Overleven zij een vergiftiging, dan zullen zij nooit volledig herstellen.

[•Lees meer...]

04/12/2013 - Unesco erkent garnaalvissers te paard

Unesco, het onderdeel van de Verenigde Naties dat zich bezighoudt met onderwijs, wetenschap en cultuur, heeft De garnaalvisser te paard in Oostduinkerke toegevoegd aan de Lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dat is vandaag beslist in Azerbeidzjan.

[•Lees meer...]

24/11/2013 - Gevaar voor esdoornvergiftiging

UGent waarschuwt voor sterk verhoogd risico op Atypische Myopathie (esdoornvergiftiging) bij paarden op de weide

[•Lees meer...]

  Volgende pagina