SLE > Nieuws

Nieuws van de Schapenwerkgroep

 

16/08/2015 - Begrazing met schapen van kloosterpark in Tildonk

SLE-lid Brecht Laukens begraast met zijn kudde Mergellandschapen de het kloosterpark van de zusters Ursulinen in Tildonk. "Sinds 2013 loopt in de voormalige kloostertuin van het Sint-Angelaklooster in Tildonk een duurzaam en ecologisch samentuinproject, waarbij ook het aanhorige park op ecologische wijze wordt beheerd.

[•Lees meer...]

16/05/2015 - Schaapscheerdersfeest

Border Collie Club “De Boender” vzw organiseert op pinkstermaandag 25 mei een schaapscheerdersfeest.

[•Lees meer...]

25/04/2015 - Schaapscheerder Rudy Neirynck stopt met scheren

Langs deze weg laat Rudy Neirynck weten dat hij wegens aanhoudende rugklachten zijn schaapsscheerdersactiviteit moet opgeven. Rudy dankt de fokkers die in het verleden op zijn diensten beroep deden.

[•Lees meer...]

06/12/2014 - aanwijzingen voor Schmallenberg virus circulatie in België

Na de berichten van Schmallenberg virus detectie in Nederland en Duitsland tijdens de afgelopen maanden willen we jullie via deze weg laten weten dat wij nu ook de eerste aanwijzingen hebben gevonden dat het virus hier opnieuw heeft gecirculeerd.

[•Lees meer...]

03/12/2014 - Kemp vzw koopt nieuwe schaapskudde via ‘crowd funding’

SLE-lid Kemp vzw beheert natuurterreinen met schaapskuddes. De vzw maakt hiervoor gebruik van het Kempens schaap. Door het succes van de begrazingsprojecten kampt Kemp vzw met een groot tekort aan Kempense schapen.

[•Lees meer...]

29/03/2014 - Boze herders lopen Louvre binnen met kudde

In Parijs hebben herders het Louvre uitgekozen voor een protestactie tegen het naar verluidt sterk geindustrialiseerde landbouwbeleid van de Franse regering. Geflankeerd door hun herdershonden leidden ze tientallen schapen het museum binnen. "Omdat het beleid met ons geen rekening houdt, willen we tonen dat we niet in een museum thuishoren", zegt woordvoerder Laurent Pinatel.

[•Lees meer...]

28/02/2014 - Slachtbank lonkt voor kudde van 200 schapen en lammeren

Diksmuide - De laatste professionele schaapherders Koen Pille en Carola Van den Handel uit Diksmuide zitten zwaar in de problemen.

[•Lees meer...]

12/07/2013 - Wolf in Nederland?

Vorige week is in het noorden van Nederland een dode wolf teruggevonden. Nederlandse dierenbeschermers waren in hun nopjes. Een dode wolf betekent immers dat het dier voor het eerst sinds 1869 opnieuw in het land voorkomt. Nu blijkt het om een flauwe grap te gaan. Of toch niet?

[•Lees meer...]

08/09/2012 - 60 Houtlandschapen gestolen

In de nacht van 5 op 6 september werden in Holsbeek op een weide in het verlengde van Smisstraat 60 vrouwelijke stamboek Houtlandschapen gestolen.

[•Lees meer...]

16/02/2012 - Aanbesteding voor begrazingsprojecten met schapen

Het Gemeentelijk Havenbedrijf van Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos van de provincie Oost-Vlaanderen schrijven een aanbesteding uit voor begrazingsprojecten met schapen. Meer informatie vindt u hier.

[•Lees meer...]

Vorige pagina Volgende pagina