SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

20/06/2017 - Vogelgriep: nieuwe besmetting in Namen

Er werd een bijkomende besmetting met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een hobbyhouder in Couvin (Namen). Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op 9 plaatsen aangetroffen in België. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders en, in het bijzonder, particulieren die onlangs pluimvee kochten op een markt om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

[•Lees meer...]

19/06/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Ardense voskop, Houtlandschaap en Vlaams kuddeschaap (onder Schapen), Vlaamse geit (onder Geiten), Toggenburger (onder Niet-lokale rassen) en kleine pakken bio hooi (onder Allerlei). Gezocht: Mechels hoen en Rode Ardenner kalkoen (onder Neerhofdieren).

[•Lees meer...]

16/06/2017 - Nu ook vogelgriep in Menen en Ath

Er werden 2 bijkomende besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Menen (West-Vlaanderen) en een hobbyhouder in Ath (Henegouwen). Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op 8 plaatsen aangetroffen in België. Bijna allemaal zijn ze gelinkt aan markten. Het FAVV vraagt daarom iedereen die onlangs pluimvee op een markt kocht om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen zodra de vogels ziek worden of plots sterven.

[•Lees meer...]

15/06/2017 - Het wordt erger! Nu ook in West-Vlaanderen

Er zijn opnieuw besmettingen van Vogelgriep vastgesteld en deze keer ook bij een pluimveehandelaar en twee hobbyhouders. Alarmerend is dat er nu ook twee plaatsen in West-Vlaanderen bij zijn, aan de andere kant van het land...

[•Lees meer...]

15/06/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Zilverbrakel, Steenkonijn en Ukkelse baardkriel (onder neerhofdieren); Houtlandschaap (onder Schapen)

[•Lees meer...]

13/06/2017 - Vogelgriep: 2 nieuwe besmettingen bij hobbyvogels – verbod op pluimvee- en vogelmarkten en andere verzamelingen met pluimvee

Er zijn opnieuw besmettingen met hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders, respectievelijk in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Soignies (provincie Henegouwen). Rond deze besmettingen is telkens een tijdelijke bufferzone met een straal van ongeveer 3 km aangeduid. In deze zone geldt een vervoersverbod voor pluimvee, andere vogels en broedeieren en moet alle pluimvee binnen gevoederd worden. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden.

[•Lees meer...]

08/06/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Ardense voskop, Vlaams kuddeschaap, Houtlandschaap, Belgisch melkschaap (onder Schapen); Vlaanderse koekoek (onder Neerhof); Angorageit, Maran, Swifter (onder Niet-lokale rassen). Gezocht : Basette kriel, Steenkonijn (onder Neerhof); Muskuseend (onder Niet-lokale rassen)

[•Lees meer...]

01/06/2017 - Vogelgriep bij hobbykippen in de provincie Luxemburg

Het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 is opnieuw vastgesteld bij hobbykippen van een hobbyhouder in Wellin (provincie Luxemburg). Een deel van deze gemeente is aangeduid als tijdelijke bufferzone. In deze zone geldt een vervoersverbod voor pluimvee, andere vogels en broedeieren en moet alle pluimvee binnen gevoederd worden. In de rest van het land worden geen bijkomende maatregelen opgelegd. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

[•Lees meer...]

01/06/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop : Houtlandschaap en Vlaams schaap (onder Schapen), kleine botjes hooi (onder Allerlei). Gezocht : Waasse kriel (onder Neerhof)

[•Lees meer...]

22/05/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Houtlandschaap en Ardense voskop (onder Schapen), cavias en aanhangwagen (onder Allerlei)

[•Lees meer...]