SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

16/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Wit van Dendermonde en Blauw van Beveren (onder Neerhofdieren).

[•Lees meer...]

15/10/2017 - Herder gezocht voor duingebied De Westhoek!

In 2018 wil het Agentschap voor Natuur en Bos starten met een herdersproject in De Westhoek in De Panne, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen. Met een geherderde kudde van schapen en geiten wil men het centrale deel, de voormalige Sahara, openhouden. Over een oppervlakte van ongeveer 25 hectare zal men duindoorn laten begrazen om mosduin, duingrasland en stuivend duin te herstellen. Die laatste zijn immers Europese topnatuur die we prioritair moeten behouden.

[•Lees meer...]

15/10/2017 - 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober

Het Departement Landbouw en Visserij en de KU Leuven, Onderzoeksgroep Huisdierengenetica, nodigen u vriendelijk uit op de 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober in het Vlaams Administratief Centrum te Leuven.

[•Lees meer...]

09/10/2017 - Steun het aanvraagdossier van de trekpaardenraad

De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Om dit erfgoed te vrijwaren en door te geven aan volgende generaties, hebben diverse actoren uit de trekpaardenwereld zich verenigd in een trekpaardenraad. Deze raad heeft nu een dossier samengesteld om de Belgische trekpaardencultuur te laten erkennen op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

[•Lees meer...]

09/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & aanbod. Te koop: Houtlandschaap en Lakens schaap (onder Schapen); Blauw van Ham en Steenkonijn (onder Neerhofdieren)

[•Lees meer...]

02/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Rood West-Vlaams rund (onder Runderen), Houtlandschaap en Vlaams schaap (onder Schapen), Brabants hoen, Bassette, Rode Ardenner kalkoen en Mechelse kalkoenkop (onder Neerhofdieren).

[•Lees meer...]

02/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & aanbod. Te koop: Lakens schaap (onder Schapen); Brakel hoen, Ronquières kalkoen, Blauw van Ham, Vlaanderse koekoek en Steenkonijn (onder Neerhofdieren); Muskuseenden (onder niet-lokale rassen)

[•Lees meer...]

18/09/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Houtlandschaap en Ardense voskop (onder Schapen).

[•Lees meer...]

11/09/2017 - STUDIEAVOND Paardenhouderij: houden van paarden

Op 26 september 2017 organiseert het departement Landbouw en Visserij in samenwerking met PaardenPunt Vlaanderen en de Provincie Limburg de studieavond Paardenhouderij: houden van paarden.

[•Lees meer...]

11/09/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Ardense voskop en Houtlandschaap (onder Schapen), Eend van Vorst (onder Neerhofdieren).

[•Lees meer...]