SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

19/07/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Ardense voskop, Kempens schaap, Houtlandschaap, Vlaams kuddeschaap (onder Schapen) Gratis aangeboden: Ukkelse baardkriel Gezocht: Ardense voskop, Vlaams kuddeschaap (onder Schapen), Vlaamse geit (onder Geiten)

[•Lees meer...]

19/07/2017 - 4 augustus - Expo “Dieren van bij ons” in bibliotheek Stekene

De expo “Dieren van bij ons” reist momenteel van bibliotheek naar bibliotheek. Van 4 tot 25 augustus kunt u de tentoonstelling bezichtigen in de bibliotheek van Stekene.

[•Lees meer...]

12/07/2017 - Veehouders mogen zelf vaccineren tegen blauwtong

Ook Steunpunt Levend Erfgoed reageert tevreden op de beslissing die genomen werd in het kader van vaccinatie tegen het blauwtongvirus. Wanneer veehouders zelf mogen vaccineren, gebeurt dit wellicht meer en efficiënter. We hopen dan ook dat deze zienswijze doorgetrokken wordt, bijvoorbeeld naar het behandelen van pluimvee. Het zou de kosten voor de niet-professionele houders ook draaglijker maken.

[•Lees meer...]

12/07/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Vlaams schaap, Ardense voskop en Houtlandschaap (onder Schapen); Muskuseend (onder Niet-lokale rassen)

[•Lees meer...]

05/07/2017 - Nieuwe vogelgriepbesmetting bij een hobbyhouder in Bassenge

Er is opnieuw een besmetting met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een hobbyhouder in Bassenge (Luik). Het aantal besmettingen in ons land komt daarmee op 13. Er wordt een tijdelijke bufferzone van 3 km ingesteld rond de haard. Die omvat vier gemeenten: Bassenge, Oupeye, Visé en Riemst (Limburg).

[•Lees meer...]

05/07/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Mergelland schaap en Houtlandschaap (onder Schapen), Huttegemse eend (onder Neerhof), kruising Border collie en Kelpie (onder Niet-lokale rassen).

[•Lees meer...]

30/06/2017 - Vogelgriep: versoepeling maar zonder eenden en ganzen

Vanaf zondag 2 juli worden een aantal beschermende maatregelen die de voorbije weken ingevoerd werden in het kader van de vogelgriep versoepeld. Het FAVV vraagt nog steeds dat alle personen die onlangs pluimvee kochten op een markt om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

[•Lees meer...]

26/06/2017 - Steunpunt Levend Erfgoed groeit!

Door uitbreiding van onze activiteiten en om de huidige medewerkers bij te staan, zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker, bij voorkeur op zelfstandige basis.

[•Lees meer...]

26/06/2017 - 30 juni - Expo “Dieren van bij ons” in bibliotheek Aalter

De expo “Dieren van bij ons” reist momenteel van bibliotheek naar bibliotheek. Van 30 juni tot 25 juli kunt u de tentoonstelling bezichtigen in de bibliotheek van Aalter.

[•Lees meer...]

26/06/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag en Aanbod. Te koop: Steenkonijn (onder Neerhofdieren), Ardense voskop (onder Schapen), Kempense geit (onder Geiten)

[•Lees meer...]