SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

23/11/2017 - De hei beheren met schapen, de herder vertelt

Natuurbeheerders uit het Brugse Ommeland doen veel moeite om de restanten van onze hei te bewaren en ze doen nog meer moeite om het areaal aan hei en heischraal landschap uit te breiden. Natuurpunt Jabbeke nodigt u uit naar ‘De hei beheren met schapen, de herder vertelt’ met Maarten D’hondt en Arnout Zwaenepoel.

[•Lees meer...]

13/11/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Houtlandschaap en Ardense voskop (onder Schapen); Eend van Vorst (onder Neerhofdieren)

[•Lees meer...]

06/11/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Waasse kriel (onder Neerhofdieren); Houtlandschaap en Ardense voskop (onder Schapen) Gezocht: Belgische haas (onder Neerhofdieren); ram (Houtlandschaap, Ardense voskop,...) om te dekken.

[•Lees meer...]

01/11/2017 - Fokken zonder gokken

Op dinsdag 7 november 2017 organiseren het Departement Landbouw en Visserij, de katholieke hogeschool VIVES en Paardenpunt Vlaanderen naar jaarlijkse gewoonte een studieavond paardenhouderij. Dit jaar is het thema: Fokken zonder gokken.

[•Lees meer...]

23/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Vlaamse geit (onder Geiten); Houtlandschaap en Vlaams schaap (onder schapen)

[•Lees meer...]

23/10/2017 - 27 oktober - Expo “Dieren van bij ons” in bibliotheek Kaprijke

De expo “Dieren van bij ons” reist momenteel van bibliotheek naar bibliotheek. Van 27 oktober tot 17 november kunt u de tentoonstelling bezichtigen in de bibliotheek van Kaprijke.

[•Lees meer...]

16/10/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod. Te koop: Wit van Dendermonde en Blauw van Beveren (onder Neerhofdieren).

[•Lees meer...]

15/10/2017 - Herder gezocht voor duingebied De Westhoek!

In 2018 wil het Agentschap voor Natuur en Bos starten met een herdersproject in De Westhoek in De Panne, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen. Met een geherderde kudde van schapen en geiten wil men het centrale deel, de voormalige Sahara, openhouden. Over een oppervlakte van ongeveer 25 hectare zal men duindoorn laten begrazen om mosduin, duingrasland en stuivend duin te herstellen. Die laatste zijn immers Europese topnatuur die we prioritair moeten behouden.

[•Lees meer...]

15/10/2017 - 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober

Het Departement Landbouw en Visserij en de KU Leuven, Onderzoeksgroep Huisdierengenetica, nodigen u vriendelijk uit op de 9° Vlaamse Fokkerijdag op woensdagnamiddag 25 oktober in het Vlaams Administratief Centrum te Leuven.

[•Lees meer...]

09/10/2017 - Steun het aanvraagdossier van de trekpaardenraad

De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Om dit erfgoed te vrijwaren en door te geven aan volgende generaties, hebben diverse actoren uit de trekpaardenwereld zich verenigd in een trekpaardenraad. Deze raad heeft nu een dossier samengesteld om de Belgische trekpaardencultuur te laten erkennen op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

[•Lees meer...]