SLE > Nieuws

Vers van de pers

 

24/03/2017 - Opnieuw vogelgriep bij wilde vogels

Gisteren zijn nieuwe besmettingen met het H5N8-vogelgriepvirus vastgesteld bij 3 wilde vogels, gestorven in een vogelopvangcentrum in Ottignies. Het gaat om een waterhoen die op 22 februari gevonden werd in Hoeilaart, een wilde eend gevonden in Ottignies op 13 maart en een buizerd gevonden in Corroy-le-Grand op 14 maart. De 2 laatste dieren zijn begin vorige week gestorven, het eerste dier begin maart.

[•Lees meer...]

23/03/2017 - Derde geval van vogelgriep in Vlaanderen

Op 22 maart werd een nieuwe besmetting met het H5N8-vogelgriepvirus vastgesteld bij een dode wilde zwaan en een dode wilde eend, gevonden op een vijver in Elen in de gemeente Dilsen-Stokkem (Limburg). Deze nieuwe besmetting bevestigt dat het H5N8-virus nog altijd circuleert bij wilde vogels. Er worden geen nieuwe maatregelen genomen naar aanleiding van deze vondst, maar het blijft uiteraard belangrijk dat elke houder met vogels of pluimvee strikt de maatregelen toepast die van kracht zijn.

[•Lees meer...]

20/03/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder "Vraag en Aanbod". Te koop: Vlaamse koehond (Bouvier des Flandres) (onder Honden)

[•Lees meer...]

17/03/2017 - Vogelgriep: afschermplicht bij niet-professionelen wordt opgeheven

Minister van Landbouw Willy Borsus heft op vrijdag 17 maart om 14 uur de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

[•Lees meer...]

13/03/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder "Vraag en Aanbod". Te koop: Ardense voskop (onder Schapen).

[•Lees meer...]

13/03/2017 - Expo “Dieren van bij ons” in bibliotheek Kruibeke

De expo “Dieren van bij ons” reist momenteel van bibliotheek naar bibliotheek. Tot 24 maart kunt u de tentoonstelling bezichtigen in de bibliotheek van Kruibeke.

[•Lees meer...]

10/03/2017 - Vogelgriep: netten blijven verplicht tot en met 9 april

Gezien het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart verlengd. Tegelijk worden evenwel verdere versoepelingen mogelijk voor activiteiten, die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

[•Lees meer...]

08/03/2017 - Nieuwe zoekertjes

Nieuwe zoekertjes onder "Vraag en Aanbod". Te koop: Ronquières kalkoen en Steenkonijn (onder Neerhofdieren), Mergelland schaap (onder Schapen) Gezocht: Belgische haas

[•Lees meer...]

04/03/2017 - Zaterdag 1 april: welkom op onze jaarvergadering!

Onder de noemer SLE NODIGT UIT ontvangen we op zaterdag 1 april onze leden, sponsors en overheden in een aangenaam kader. Het biedt ons de mogelijkheid om nader kennis te maken en van gedachten te wisselen over wat ons bindt: ons levend erfgoed in de brede zin van het woord. Wij zorgen voor spijs en drank.

[•Lees meer...]

28/02/2017 - Vogelgriep: versoepeling van de maatregelen

Hoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelt het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse.

[•Lees meer...]