SLE > Forum

Forum: Ons Levend Erfgoed

Reageer op dit bericht

 

vlees Ardense Voskop
Geschreven door Tom Van Doren op 01/10/2008

Dag allemaal,

aangezien er wel wat vraag naar is, zou ik mijn "overschot" aan ramlammeren (Ardense voskop) willen laten slachten. Ofwel zoek ik niet goed of gericht genoeg maar het lijkt me niet simpel om een slachthuis te vinden waar ze schapen slachten + eventueel het karkas uiteensnijden enz.. Heeft daar iemand ervaring mee? Bij voorkeur ergens in de regio Zemst/Mechelen.

Op welke leeftijd laat ik de lammeren best slachten? Ze zijn nu 7 maanden oud. Ik neem aan dat voskopramlammeren nog niet zo gauw gaan vervetten.. maar ze de winter doorhouden ben ik nu ook niet direct van plan.

Heeft er ook iemand een idee over hoe het vlees te verpakken om in de diepvries te steken. Er zou een vrij eenvoudig systeem bestaan om 't vlees vacu?ɬºm te verpakken? En hoe lang kan je zo'n vlees bewaren in de diepvries?

Een hele hoop vragen, hopelijk kunnen jullie helpen.

Bedankt,
Tom
 

 

Reacties
Geschreven door Vandyck Stijn op 05/10/2008

Dag Tom,
De ardense voskoppen vervetten inderdaad niet zo snel.
Ik ga er nog een zestal slachten rond allerheiligen.
Er zijn zeker slachters te vinden die aan huis komen slachten en versnijden, kijk eens op kapaza.
Neem misschien is contact met mij op.
mvg Stijn